𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬𝐭𝐞𝐚 î𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞 𝐜𝐮 𝐭𝐢𝐧𝐞: 𝐀𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐛𝐮𝐫𝐬𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐞𝐝𝐮𝐉𝐎𝐁𝐒™ - începutul carierei tale în domeniul ales

[Timișoara, 8 aprilie 2024] –Platforma eduJOBS™, unică în România pentru învățare, formare profesională și recrutare, se lansează pe 8 aprilie. Evenimentul va avea loc la ora 13:00, în Sala Auditorium a Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara (UPT). Va fi prezentat de Selly și va include un moment important: acordarea a 20 de burse eduJOBS pentru studenții UPT.

 • Investește în viitorul tău cu bursele eduJOBS

  eduJOBS™ își propune să formeze specialiști și să facă o punte solidă între studii și piața muncii. Bursele eduJOBS sunt mai mult decât suport financiar; sunt pași spre o carieră reușită, furnizând instrumentele pentru creșterea personală și profesională.

  Bursele eduJOBS oferă un pachet integral de beneficii destinat să sprijine studenții eligibili în demersul lor pentru excelență academică și dezvoltare profesională.

 • Cum te poate ajuta eduJOBS™?

  ▶ 20 de studenți ai Universității Politehnica Timișoara vor:
  Primi burse!
  -Face stagii de practică în firme partenere!
  -Beneficia de consiliere în carieră.

  Eligibilitatea pentru bursă este dedicată studenților UPT care se confruntă cu dificultăți financiare, dar care au demonstrat excelență academică.

  În plus:
  ▶ 100 de studenți vor putea face online un workshop de consiliere în carieră cu doamna Corina NEAGU, pe care o puteți întâlni pe edujobs.ro

 • Ce găsești pe platforma eduJOBS.ro?


  Cursuri unice: Diversitatea este ingredientul nostru secret.
  Dezvoltare personală: Pentru că vrem să crești în toate aspectele vieții.
  Formare profesională: De la teorie la practică, fără bariere.
  Competențe digitale: Pregătirea ta pentru lumea tehnologiei de mâine.
  Recrutare: Nu este doar despre a învăța competențele; este, de asemenea, despre a le pune în aplicare. La eduJOBS.ro, te conectăm cu piața muncii, deschizând uși către noi posibilități de angajare.

  Bursele eduJOBS sunt mai mult decât niște premii academice; ele reprezintă o investiție în viitorul studenților, echipându-i cu resursele necesare pentru a avea succes în domeniile alese.

  Prin această inițiativă, eduJOBS™ își demonstrează angajamentul față de investiția în viitor, crearea de oportunități egale și transformarea pasiunii studenților într-un traseu profesional cu rezultate tangibile.

 • Stagiile de practică: O punte între educație, angajare și dezvoltare profesională


  Impactul stagiilor de practică asupra angajării.
  Un studiu realizat de OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) a relevat că studenții care au beneficiat de stagii de practică în timpul studiilor au avut o probabilitate cu 25% mai mare de a fi angajați la 6 luni după absolvire, comparativ cu cei care nu au avut o astfel de experiență.
  Stagiile de practică oferă studenților o perspectivă reală asupra domeniului ales, le permit să își dezvolte abilități practice și să își construiască o rețea de contacte profesionale, sporind semnificativ șansele de a obține un loc de muncă după absolvire.
  Dezvoltarea competențelor prin experiența practică:
  -Un studiu publicat în revista "International Journal of Work-Integrated Learning" a concluzionat că studenții care au participat la programe de învățare integrată în muncă (WIL) au demonstrat o îmbunătățire semnificativă a competențelor tehnice, abilităților interpersonale și a capacității de a rezolva probleme, comparativ cu cei care au urmat doar cursuri teoretice.
  -Experiența practică oferă studenților oportunitatea de a aplica cunoștințele teoretice dobândite în contexte reale, de a primi feedback constructiv de la profesioniști din domeniu și de a-și dezvolta abilități esențiale pentru piața muncii.

 • Jobul: beneficii sociale, economice și provocări în angajare

  În plus, găsirea unui loc de muncă bun nu are doar beneficii economice, ci aduce și multe avantaje sociale și individuale.

  Beneficiile sociale:
  -Conexiune socială: Jobul ajută oamenii să rămână conectați cu societatea, oferindu-le un sentiment de apartenență și interacțiune cu ceilalți.
  -Dezvoltare personală: Prin muncă, angajații își pot construi stima de sine, își pot dezvolta competențe, și pot obține satisfacția reușitei.

  Beneficiile economice:
  -Societăți mai bogate: O rată ridicată a ocupării forței de muncă contribuie la creșterea prosperității economice a unei societăți.
  -Stabilitate politică: O populație activă din punct de vedere economic este mai puțin predispusă la probleme sociale și tensiuni politice.
  -Sănătate mai bună: Munca oferă stabilitate financiară și reduce stresul, contribuind la o stare generală de bine mai bună.

  Statistici:
  -66% din populația aptă de muncă are un loc de muncă plătit, conform OECD.
  -Cei cu educație terțiară au o rată de ocupare mai mare (84%) comparativ cu cei fără educație secundară (44%).
  -Femeile sunt mai puțin probabil să aibă un job comparativ cu bărbații, deși rata de angajare a femeilor a crescut semnificativ în ultimii ani.
  -Politicile care facilitează îngrijirea copiilor pot contribui la creșterea ratei de ocupare a femeilor.

  Provocări:
  -Șomajul pe termen lung poate afecta grav starea de bine a oamenilor și le poate reduce șansele de a găsi un nou loc de muncă.
  -Contracararea șomajului pe termen lung este o provocare majoră pentru societățile moderne.

  Soluții:
  -Educația și practica sunt esențiale pentru a obține locuri de muncă bine plătite și pentru a facilita reintegrarea rapidă în forța de muncă a celor care au pierdut un loc de muncă.


  Practica are un rol important atât pentru angajați, cât și pentru societate în ansamblu. Este esențial să se investească în educație și formare profesională pentru a crește șansele oamenilor de a găsi un loc de muncă decent și a contribui la prosperitatea generală.

 • eduJOBS™: facilitarea succesului profesional prin experiență practică


  Integrarea experienței practice în educația studenților este esențială pentru a le facilita tranziția către piața muncii și pentru a le asigura o carieră de succes. Stagiile de practică susținute de eduJOBS™ și alte forme de învățare experiențială oferă studenților oportunitatea de a-și dezvolta competențele, de a-și construi o rețea profesională și de a-și identifica direcția de carieră potrivită.


  La eduJOBS™ suntem convinși că educația este una dintre cele mai puternice forțe care modelează viitorul. Bursierii noștri nu sunt doar studenți, ci profesioniști în devenire, ambasadori ai schimbării unui viitor îndrăzneț.

  Vă așteptăm cu mare drag la evenimentul ce marchează începutul unei călătorii pline de succes pentru tinerii viitori profesioniști.

  Pentru mai multe informații despre burse și despre eveniment, vizitați website-ul nostru și urmăriți-ne pentru actualizări despre proiectele noastre viitoare.


  eduJOBS™ - Descoperă. Învață. Inovează.

  #CarieraTaIncepeAici #BurseleEduJOBS #eduJOBS

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.

Căutare rapidă a jobului

Coș

Coș